Informatieochtenden

Leespromotie

Lezen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van onze leerlingen. Het is de basis van alles. Je moet voldoende kunnen lezen om het in de maatschappij te redden, maar het is ook essentieel bij de vakken rekenen en wereldoriëntatie.Daarom vinden wij het heel belangrijk dat onze kinderen met plezier lezen en met goede boeken. Want hoe plezieriger lezen wordt ervaren, des te beter kinderen leren lezen. Om dit te realiseren lezen wij dagelijks op verschillende manieren in alle groepen.  Soms lezen de kinderen individueel en soms lezen we met de hele klas hetzelfde boek. Op die manieren kunnen kinderen hun leesvoorkeuren ontdekken en met elkaar praten over wat ze lezen. Ter ondersteuning van de techniek en het vloeiend lezen bieden wij voor sommige kinderen ook theaterlezen aan. 

 

Daarnaast benadrukken wij het belang van “zien lezen, doet lezen”. Het is belangrijk dat ouders voorlezen en actief over boeken in gesprek gaan met hun kinderen. Vaak zien wij dat het voorlezen stopt op het moment dat een kind zelf leert lezen, maar het is belangrijk om dat te blijven doen. In dat kader doen wij ook elk jaar mee aan de Nationale Voorleesdagen, waar zowel ouders als grootouders een prominente rol in  in de klas hebben. Daarnaast plaatsen wij in elke nieuwsbrief een boekentip om het lezen van boeken te promoten. 

 

Onlangs hebben wij onze hele bibliotheek vernieuwd, waardoor alle leerlingen nu kunnen beschikken over de nieuwste boeken. Onze voorleeskampioenen mochten de bibliotheek openen.